donderdag 17 november 2011

Hasselt - Oktober 2008
Herfstvakantie, veelal toch een reden om de trappers weer eens rond te laten draaien.

Deze keer richting Hasselt, omdat we dan eens over de fietsroute van het voormalig "Bels lijntje" zouden fietsen: tientallen kilometers rechtdoor. En niet kamperen, maar in een trekkershut. Want die zijn in België verwarmd. Al blijkt de camping (Hengelhoef) wel in Genk te liggen, toch een aardig stukje van Hasselt verwijderd, hetgeen ervoor zorgt dat we op een avond, terugkerend, op een golfbaan terecht komen in plaats van op de camping. Gered door onze GPS slapen we toch in ons warme bed.
Overdag is het mooi fietsen in deze omgeving: een dag rijden we over fraai aangelegde bospaden langs grote visvijvers in een bosgebied dat juist rood verkleurt. De volgende dag er is voldoende over van de oude mijnen voor wat industriëel erfgoed, te bereiken via mooie heidevelden.
Hasselt zelf blijkt een aardige plaats, goed van eten en drinken. Juist als wij er zijn worden er de jaarlijkse jeneverfeesten gevierd, zodat we een dag doorbrengen met feestvieren en een bezoek aan het jenevermuseum. Een extra reden om in deze prima omgeving in Belgisch Limburg een paar dagen rond te toeren.

Geen opmerkingen: