maandag 16 april 2012

Lokaal fietsen met Wereldfietsers
Ons voorjaar 2009 begint met een tour in groter gezelschap: we fietsen mee met de Paastocht van De Wereldfietser.
Voor ons de eerste maal dat we in zo'n groot gezelschap meepeddelen; iets heel anders dan het minieme gezelschap dat we normaal samen vormen. De aanloop is een treinreis naar Zutphen, vanwaar we over landelijke weggetjes en paadjes naar Rijssen fietsen. Het weer is goed en de camping leeg als we redelijk vroeg arriveren. Dat verandert wat later, het veld groeit vol, in eerste instantie tot schrik van de eigenaar van de camping die maar een gering aantal tenten had verwacht. Bij het vertrek bleek dat overigens erg meegevallen te zijn: we waren een net en rustig gezelschap.
Voor een beschrijving van de route zie hier , waar ook een ruim aanbod van foto's te aanschouwen is. Leuk om te zien dat ook campingeigenaren verbaasd kunnen staan over de hoeveelheid tentjes die hun terrein kan herbergen. Wij delen onszelf in bij de appeltaartgroep: rustig aan, niet de langste afstand: een mooie tocht, met deels fraai en deels minder fraai weer over terreinen waar we deels als eerder waren (Singraven).
Voordeel van minder fraai weer is dat het nooit op foto's komt en daardoor uiteindelijk weer uit het geheugen verdwijnt.
Daags na het Paasvuur in Rossum, dat op foto's bijna een inferno wordt, fietsen we weer terug naar Zutphen, toch wel wat verbaasd dat al die individuele wereldfietsers zo'n aardige groep kunnen vormen.

Geen opmerkingen: