zondag 13 mei 2012

Favoriete fietsrondje

Favoriete fietsrondje (Juni 2009)

Deze fietstrip maken we vaker; een ideale tocht voor drie dagen. De afstanden zijn beperkt, de natuur fraai en afwisselend en de campings vertrouwd. Deze tocht willen we een alternatief proberen voor onze MSR Velo tent, die weliswaar een enorme voortent heeft maar waarvan de binnentent in feite net te smal is om getweeën comfortabel liggend te lezen.
De Lightwave zal uiteindelijk een uitstekende tent blijken, maar aan het einde van de tocht besluiten we toch een driepersoons tent te prefereren.

Mooi weer voert ons de eerste dag door de bossen onder Oss naar de bekende camping in Persingen. Na het eten maken we een avondwandeling door het nieuw aangelegde natuurgebied waarbij we op de terugweg een ooievaar op een lantaarnpaal zien staan. Het lawaai van een feest op grote afstand geeft weer eens aan hoe ver geluiden in een stille nacht kunnen dragen.

De volgende dag bezoeken we Museum Valkenhof in Nijmegen waar een fraaie tentoonstelling is over Toorop en Cobra, gevolgd door een lezing over de nieuw uitgekomen reisgids over een fietsronde door Ierland, een land dat ons na het vorig verblijf in het geheugen blijft.

Renkum is niet ver van Persingen, dus vertrekken we laat. De camping in het bos is redelijk vol, met erg veel kinderen die de waterpomp bij onze tent aan het uitproberen zijn. Ook hier maken we een boswandeling na eerst de verkooptentoonstelling Afrikaans beeldhouwwerk op het terrein te hebben bekeken. Helaas is het beeld dat we het mooist vinden gescheurd en we besluiten het er bij te laten Het is vroeg stil in het bos en als we gaan slapen heb ik mijn boek uit.

Op weg naar huis brengen we nog een bezoek aan de Blauwe Kamer, een natuurgebied bij Wageningen, bij alle weersomstandigheden een bezoek waard. Bovendien heeft het aanpalend restaurant prima koffie...En daarna drift een krachtige weg ons weer naar huis, waar we vlak voor thuiskomst nog een fikse stortbui over ons heen krijgen. Maar het blijft altijd een mooie tocht.

Geen opmerkingen: