zondag 13 mei 2012

Otterlo en omgeving (oktober 2009)
Bijtijds vertrokken richting Hedel, Tiel en Echt, fietsend over dijken en binnenwegen. Bij de pont in Echt begint de zon te schijnen en besluiten we , met uitzicht op het water, te lunchen. Daarna een aardig stukje heuvel en vervolgens Veenendaal en Ede. Wat een saaiheid. Gelukkig begint dan de Veluwe. We logeren dit maal in een trekkershut en wel een uit de comfortklasse: groot, met eigen toilet en water, op rustige, bijna verlaten camping in Otterloo. Omdat we vroeg arriveren doen we alvast boodschappen voor de rest van de dagen, waarna we eten bij De Waldhoorn. Een prettige fietsdag.

De dag erna arriveren we vroeg in het Kroller-Muller Museum, waar het al snel drukker wordt. Er is een mooie tentoonstelling van 10 Nederlandse beeldhouwers. Christiaan Bastiaans (Club Mama Gemütlich) is nogal confronterend. Zwervend door de zalen is het contrast met het groen, rood en geel buiten erg fraai. Hierna lopen we de ecologische route door de beeldentuin, maar zijn hiervoor duidelijk in het verkeerde seizoen. Onder een aangename zon fietsen we over de Hoge Veluwe: fantastische kleuren, edelherten en, tegen zonsondergang, moeflons bij het Bosje van Poot. Op de terugweg nogal wat paddenstoelen gefotografeerd. Het restaurant van deze avond blijkt een wachttijd van een uur te hebben voor we aan tafel kunnen, die we aan de bar doorbrengen,  zodat we uiteindelijk redelijk vrolijk bij de hut arriveren.

 De derde dag gaan we naar Paleis het Loo. De inrichting getuigt hier van een Nederlands ontberen van grote verlangens. Lunch in de, best wel drukke, paleistuinen, waarna we ons richting Radio Kootwijk begeven. Doordat er een cursusgroep is kunnen we even snel een blik in de hal werpen; we mogen echter niet verder. Een indrukwekkende klomp beton! Teruggekeerd op de camping besluiten we ons avondeten te nuttigen in een friterie.Voor de terugweg nemen we dezelfde route als de heenweg, al is het weer nu grauw en grijs en neemt die, door forse regenwind, meer tijd dan drie dagen geleden.

Geen opmerkingen: