zondag 13 mei 2012

Rondje Zuid-Oost Brabant

Rondje Zuid-Oost Brabant (Mei 2009)


Omdat de weersvoorspellingen rond Hemelvaart uitstekend zijn besluiten we een rondje ZO-Brabant te fietsen, een aangenaam rondje van zo'n 300 kilometer door een even aangenaam landschap. Nadat we in Diessen de boskapel van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Eik hadden bekeken stevenen we af op onze reguliere kampeerplek is in deze omgeving: de camping van Staatsbosbeheer in Bergeijk. Deze blijkt echter  te worden gemoderniseerd en zo belanden we op een dichtbij gelegen minicamping. Voor het eerst open en direct vol. Omdat we maar een nachtje wilden blijven mogen we onze tenten temidden van de speeltoestellen opzetten. Prima overnachtingsplaats met een gekooid konijn naast de tent
Het grote voordeel van een verblijf in deze omgeving is de onmiddelijke nabijheid van de Abdij van Postel, altijd goed voor een glas bier, kaas en een warme maaltijd. 
 
De volgende  dag naar Swalmen waar we vrienden zullen ontmoeten om tesamen asperges te eten. Ook hier blijkt de camping vol, maar ook hier werd geimproviseerd: we krijgen een spade aangeboden kunnen een plaats zoeken in een hoekje op de paardenwei, na wel eerst de lokatie uitwerpselvrij te hebben gemaakt.

Een voortreffelijke maaltijd doet  goed slapen en zo passeren we de een dag later Nederlands eerste luchtvaartmonument: de ballonzuil bij Venray, op weg naar wederom een van onze favoriete campings: de Staatsbosbeheercamping in Sint Anthonis. Mooi gelegen, ruim, prettig. Omdat ook deze de camping " vol"  is en we maar voor een nacht blijven wordt ons een prive-plaats voor het boswachtersgebouw aangeboden.  Na een wandeling door het bos eten we in Sankt Anton zelf, waar voor ons op het pleintje kinderen met paarden aan het galopperen zijn.
Terug naar de camping en de volgende dag weer naar huis

Geen opmerkingen: